Algemene deelname criteria

 • Iedereen die nog niet eerder de Pélerin wetenschapsprijs heeft gewonnen mag deelnemen (dus ook eerder genomineerden);
 • Ingediende abstracts dienen onderzoek uitgevoerd binnen het Maastricht UMC+ te betreffen;
 • Deelnemers dienen verbonden te zijn aan het Maastricht UMC+;
 • Er mag één abstract per persoon ingediend worden;
 • De abstracts mogen maximaal 350 woorden bevatten, anders worden ze niet beoordeeld.
 • Abstracts moeten in het Engels ingediend worden (abstracts must be submitted in the English language);
 • Call for abstracts deadline: 26 juni 2019, 23:59 uur.

Vereisten voor deelname Pélerin wetenschapsprijs

 • Je bent arts-assistent of onderzoeker en je hebt de studie geneeskunde afgerond;
 • Jouw onderzoek ligt op 1 oktober 2019 nog niet ter beoordeling voor promotie bij de leescommissie;
 • Het wetenschappelijk onderzoek heeft betrekking op een gebied binnen de geneeskunde (klinisch onderzoek/basaal wetenschappelijk onderzoek).

Vereisten voor deelname Pélerin semi-artsprijs

 • Je bent semi-arts en kunt het onderzoek van je wetenschapsparticipatie presenteren;
 • Je hoeft geen semi-arts meer te zijn op het moment van het symposium.

Verdere regelgeving en jurering Pélerin Wetenschapsprijs en Pitchprijs

Alle tijdig ontvangen abstracts worden voorgelegd aan een jury bestaande uit vertegenwoordigers van alle klinische afdelingen van het Maastricht UMC+. Het indienen van abstracts gebeurt via het digitale invoerblad op deze pagina. Verdere vereisten voor vorm en inhoud worden daar kenbaar gemaakt.

Uit de ingediende abstracts nomineert de jury maximaal 6 kandidaten die voor de Pélerin Wetenschapsprijs in aanmerking kunnen komen. Genomineerde kandidaten voor de Pélerin Wetenschapsprijs geven op woensdagavond 2 oktober 2019 een orale presentatie (10 minuten).

Tevens selecteert de jury 6 kandidaten die de kans krijgen hun onderzoek toe te lichten middels een korte pitch. De pitches zullen van tevoren worden opgenomen en worden voorgelegd aan experts. Tijdens het symposium zelf zullen enkele van deze pitches te zien zijn en zal de winnaar bekend worden gemaakt. Dit jaar vindt er geen postersessie plaats.

Deelnemers ontvangen uiterlijk 1 maand voorafgaand aan het Pélerin Wetenschapssymposium bericht van de Pélerin commissie en horen dan of en voor welke prijs zij genomineerd zijn. De genomineerde kandidaten voor de Pélerin Wetenschapsprijs schrijven in de week na bekendmaking van hun nominatie een korte samenvatting van het onderzoek, begrijpelijk voor de leek, die in Summum kan worden gepubliceerd.
De jury betrekt bij haar uiteindelijke beoordeling de volgende criteria: kwaliteit van het abstract en de presentatie tijdens het symposium/kwaliteit van de pitch. De jury zal de Pélerin Wetenschapsprijs en Pélerin Pitchprijs toekennen aan een van de genomineerde kandidaten. Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd.

Verdere regelgeving en jurering Pélerin Semi-artsprijs

Alle tijdig ontvangen abstracts worden voorgelegd aan een jury bestaande uit vertegenwoordigers van alle klinische afdelingen van het Maastricht UMC+.
Het indienen van abstracts gebeurt via het digitale invoerblad op deze pagina. Verdere vereisten voor vorm en inhoud worden daar kenbaar gemaakt.
Uit de ingediende abstracts nomineert de jury maximaal 10 kandidaten die voor de Pélerin Semi-artsprijs in aanmerking komen. Geselecteerde semi-artsen geven ’s middags een korte pitch over hun onderzoek en er is gelegenheid tot het beantwoorden van vragen. Deelnemers ontvangen uiterlijk 1 maand voorafgaand aan het Pélerin wetenschapssymposium bericht van de jury en horen dan of zij voor deze sessie genomineerd zijn.
De jury betrekt bij haar uiteindelijke beoordeling de volgende criteria: kwaliteit van het abstract en de pitch tijdens het symposium. De jury zal de Pélerin Semi-artsprijs toekennen aan een van de genomineerde semi-artsen. Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd.

Alle abstracts die voldoen aan de voorwaarden voor deelname aan de Pélerin Wetenschapsprijs, Pélerin Pitchprijs en Pélerin Semi-artsprijs worden gepubliceerd in het symposiumboekje

 

 

De termijn is verstreken
 

Er kunnen op dit moment geen abstract meer worden
ingediend om mee te dingen naar de Pélerin prijs 2019.